VIŠE O NAMA

Semillas Fitó

je španska multinacionalna kompanija, osnovana 1880. u mestu Sant Marti de Provensals, Barselona. U više od 130 godina svog postojanja, od malog preduzeća za prodaju semena pretvorila se u multinacionalnu kompaniju koja je lider u ovom sektoru sa najboljom genetikom, proizvodnjom i distribucijom semena za povrće i useve.

Kompanija je uspela da poraste i da savlada izazov internacionalizacije. U ovom rastu ključnu ulogu je odigralo zalaganje za istraživanje, razvoj i inovaciju, u koji se ulaže više od 15% godišnjeg prihoda, što je čini kompanijom koja najviše ulaže u istraživanje u poljoprivrednom sektoru.

Trenutno, 65% prihoda potiče od izvoza, sa prodajom u više od 70 zemalja.

Semillas Fitó je pravi lider na tržištima u Mediteranskom području i Južnoj Americi, a ima deset poslovnica i direktno prisustvo u 10 zemalja. Dobar deo ovih centara ima sopstvene kancelarije, istraživačke centre, terene za testiranje i na stotine poljoprivrednika sa kojima sarađuju da bi poboljšali i prilagodili svako seme lokalnom terenu i klimi.

Odlučni smo da ostanemo nezavisni i u porodičnom vlasništvu. Naš poziv je da radimo zajedno sa poljoprivrednikom da bismo mu pomogli da razvije svoje poslovanje putem naše specijalizacije u oblasti semena. Osim toga, naši zaposleni imaju bogato iskustvo i znanje o ovom sektoru što im omogućava da daju savete o poboljšanjima i trendovima na tržištu.

POVRĆE

Odsek Povrće ima sedam glavnih useva, za neke od kojih smo lideri na tržištu, u zavisnosti od područja: paradajz, paprika, patlidžan, dinja, lubenica, krastavac i tikvica, kao i neke mahunarke kao što su bob, boranija i kukuruz šećerac.

Katalog sadrži više od 500 sorti prilagođenih različitim područjima Mediterana, umerenim i suptropskim klimama.

Postoje proizvodni centri koji se nalaze u Ljavanerasu (Barselona) i Ariki (Čile), kao i istraživački centri u šest različitih zemalja: Kabrera i Almerija (Španija), Sicilija (Italija), Antalija (Turska), Kulijakan (Meksiko), Bangalor (Indija) i Florida (SAD). 

Da bismo zadovoljili nove potrebe kupaca, poslednjih godina je stvoren Fitó Foodture, inovativni koncept koji razvija nove koncepte sorti povrća, kako bi se odgovorilo na zahteve za kvalitetom, zdravljem, novim ukusima y formatima itd.

RATARSKI USEVI

Odsek Ratarski usevi je specijalizovan za četiri glavna proizvoda: kukuruz, suncokret, krmno bilje i sirak.

Radi sa 15 segmenata za kukuruz i 6 za suncokret, koji čine široki asortiman vrlo konkretnih proizvoda za suve i hladne uslove, kao i za uslove sa toplotnim i vodenim stresom (suša).

Ima najveći centar za obradu i logistiku na jugu Evrope koji se nalazi u Barbensu (Španija), proizvodni centar u Antaliji (Turska) i pet istraživačkih centara: u Kabreri, Barbensu i Don Benitu (Španija), u Deliju (Švajcarska) i u Bangaloru (Indija).

TRAVE I TRAVNATE SMEŠE

Odsek Trave i travnate smeše nudi sortna rešenja za pravljenje i regeneraciju zelenih površina i sportskih terena prilagođenih svakom klimatskom području i situaciji.

Ima dva logistička centra, jadan u Ljeidi (Španija) i drugi u Antaliji (Turska). Tu se vrše radnje prijema, čišćenja, tretmana, pripreme mešavina, pakovanja i slanja.

HOBI

Odsek Hobi radi sa linijom za poljoprivrednike ili, koji uzgajaju sopstveno povrće ili gaje vrt kao hobi. U okviru marki Fitó, Fitó Hobby i Eurogarden nudimo širok spektar semena povrća, cveća, aromatičnih biljaka, travnjaka i mahunarki.

KONTAKTIRAJTE NAS

Pogledajte našu prodajnu mrežu širom sveta

Sedište

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com